Wanneer er belangrijke wijzigingen in de werkafspraken zijn, of nieuwe werkafspraken verschijnen, zal dit via een pushbericht aangegeven worden. Tevens zijn deze berichten onder het kopje 'nieuws' terug te vinden op www.mccpxzorg.nl en de app 'MCC PxZorg'.
 • 29 Apr. 2020

  Meldpunt Signaal: een telefoontje kan het verschil maken.

  Meldpunt Signaal is een onderdeel van 'Aanpak personen met verward gedrag Noord-Limburg'. In Noord-Limburg werken gemeenten met partners samen aan een goed werkende keten.

 • 23 Mar. 2020

  Sneakpreview: Zorgkaart binnen MCC PxZorg

  Binnenkort zal de Zorgkaart toegevoegd worden als functionaliteit aan MCC PxZorg. Met als doel om zorgverleners gericht te kunnen zoeken en bereiken.

  Gezien de situatie rondom Corona zal de livegang uitgesteld worden, maar bij deze toch al een sneakpreview:

 • 13 Feb. 2020

  Wat heeft PxZorg in 2019 bijgedragen?

 • 20 Jan. 2020

  Valpreventie

  Om het aantal valincidenten terug te dringen, ondertekenden zorgverzekeraar VGZ en 7 gemeenten op 7 januari een intentieverklaring voor een Health Impact Bond (HIB) Valpreventie Noord-Limburg. Lees er meer over in dit artikel op de website van Vilans. Cohesie en VieCuri zijn via PĖ£Zorg vertegenwoordigd in dit initiatief. Voor huisartsenpraktijken en medisch specialisten betekent de HIB valpreventie dat bestaande werkprocessen beter op elkaar afgestemd zullen worden.

 • 20 Jan. 2020

  ZorgBedWijzer uitgebreid

  Onlangs zijn de nieuwe ZorgBedWijzer functionaliteiten gelanceerd. De ZorgBedWijzer is doorontwikkeld op gebruiksvriendelijkheid en uitgebreid. Aanvullend op ELV bedden zijn de nu ook andere bedden voor kortdurend verblijf vindbaar in de app, zoals logeerbedden (Wmo), crisisbedden en bedden voor geriatrische revalidatiezorg. 

 • 14 Jan. 2020

  Artsen GGD Limburg-Noord toegevoegd

  De GGD artsen van Limburg-Noord zullen vanaf week 3 2020 toegevoegd worden aan het smoelenboek van MCC PxZorg! Dit betreft de jeugdgezondheidsartsen en de algemene gezondheidzorg artsen (forensich, infectiebestrijding, seksule gezondheid, TBC-bestrijding, reizigerspoli). Zij zullen hun profielen gaan aanvullen, zodat ook zij vindbaar en bereikbaar zijn via https://mccpxzorg.nl/smoelenboek en de bijbehorende app 'MCC PxZorg'.

  Een mooie stap in de vindbaarheid en bereikbaarheid van zorgprofessionals in Noord-Limburg.

   

 • 10 Jan. 2020

  Meldpunt signaal is live!

  Vanaf 1-1-2020 is Meldpunt Signaal van start. Het meldpunt is bedoeld voor mensen die (tijdelijk) de grip op hun leven (dreigen te) verliezen, naasten, bezorgde burgers en hulpverleners. Deskundige medewerkers zijn 24/7 bereikbaar en bieden een luisterend oor, vragen door, adviseren en/of leiden door naar een organisatie die passende ondersteuning kan bieden. Wanneer er situaties zijn die een huisbezoek verlangen, dan zijn er afspraken gemaakt met de 7 gemeentelijke wijkteams en de zogenaamde ‘bemoeizorg-medewerkers’ van Vincent van Gogh. 

   

  Informatie over het Meldpunt Signaal is tevens opgenomen in het MCC PxZorg (in het Smoelenboek onder het tabblad organisaties).

   

 • 13 Sep. 2019

  Het is alleen zinvol als het goede participatie is

  Anja Minheere (57) werd in 2003 gediagnostiseerd met MS. In die periode was zij met twee maten praktijkhouder van een fysiotherapiepraktijk in Venray. Tien jaar volgden waarin ze vanwege haar conditie steeds wat minder uren ging werken. Anja onderging haar ziekteproces bewust. Keuzes moesten worden gemaakt. In 2013 is Anja gestopt met haar praktijk.

  Anja is (o.a.) patientenparticipant vanuit Burgerkracht Limburg, verbonden aan PxZorg. Voorjaar 2019 heeft Anja haar masteropleiding Management Science & Technology afgesloten bij de Open Universiteit, met een scriptie getiteld, “Influence and power of patient participation in health care supply chains – Patient participation: A form of emancipation or a way to strengthen providers’ power ?”.
   

  Zie interview met Anja om meer te lezen over haar ideeen en kennis over patientenparticipatie.

   

   

 • 05 Apr. 2019

  Longarts Harry Pouwels en jeugdambassadeur Pepijn Boots winnen de Rookvrije Generatie Award

  Longarts Harry Pouwels en jeugdambassadeur Pepijn Boots winnen de Rookvrije Generatie Award

   

  “Een rookvrije generatie creëer je alleen door te zorgen dat rokers niet roken in aanwezigheid van kinderen. Als de omgeving rookvrij is, verandert automatisch je gedrag”, vertelt Harry Pouwels, longarts bij VieCuri en ambassadeur van de Rookvrije Generatie. Samen met scholier Pepijn Boots (12) strijdt hij voor een rookvrij Venlo. Gisteren wonnen ze een landelijke prijs. Pepijn Boots: “Ik vind het super dat we hebben gewonnen. Aan het aantal stemmen te zien hebben veel mensen nagedacht over een Rookvrije Generatie. Ik zet me graag in om zoveel mogelijk mensen er van te overtuigen dat de wereld beter is zonder roken.”

   

  Om zich samen met andere zorgpartners sterk te maken voor een rookvrije generatie, tekenden in november 2018 de bestuurders van VieCuri, Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid, Cohesie huisartsenzorg, gemeente Venlo en GGD Limburg-Noord een convenant.

   

  Harry Pouwels: “We hebben één missie. Zorgen dat opgroeiende kinderen beschermd worden tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. We geven voorlichting. Op scholen en bij verenigingen. Pepijn kan leeftijdsgenoten aansporen om niet met roken te beginnen. Dat werkt beter dan dat ouders zeggen dat iets niet mag. Andersom kan ik vanuit mijn vak heel goed uitleggen wat roken met jezelf en anderen doet.”

   

  Daarbij gaat het heel erg om de toon van een gesprek. “Het heeft geen zin een verstokte roker te zeggen dat hij die sigaret moet uitmaken. Wel kun je een gesprek aangaan over waar hij zijn sigaret opsteekt. Is dat in het bijzijn van kinderen, bij de ingang van een school, langs de zijlijn van het voetbalveld? Het gaat om het begrip kweken voor elkaar.”

 • 25 Jan. 2019

  Deel uw mening over de gezondheidszorg als patient

  Bezoekt u als patiënt of mantelzorger af en toe de huisarts, spoedpost of het VieCuri medisch centrum? Dan zoeken wij u!
  Om de stem van een groter aantal burgers mee te nemen zetten we een (online) vragenlijst uit.
  We werken hiervoor samen met Burgerkracht Limburg, de vragenlijst is via hen uitgezet.
  Wilt u met uw mening bijdragen aan verbetering van de gezondheidszorg?

  Vul dan nu deze korte vragenlijst in via de website Burgerkracht

  De vragenlijst bevat maximaal 7 vragen en kun je invullen tot 20 februari.

  Hartelijk dank!

 • 22 Nov. 2018

  Zorgpartners Venlo gaan voor een Rookvrije Generatie